מחפשים מיגון לבית? כמה דברים שצריך לדעת על שערים מאלומיניום

מחפשים פתרונות מיגון לבית? להעלאת תחושת ביטחון? לשמירה על הפרטיות? מתלבטים בין שערים מאלומיניום לבין שערים מחומרים אחרים כדוגמת, ברזל, עץ או זכוכית מחוסמת? אם בעבר ניתן היה להשאיר את הבתים פתוחים ללא כל חשש, שהרי המציאות האוטופית הזו כבר מזמן לא רלוונטית.

בעידן הנוכחי נעשה שימוש בשערים לאבטחת בתים, רכוש יקר ורכבים, למניעת כניסה של אורחים בלתי קרואים, להגדרת גבולות ברורים בין חצרות ולהגברת תחושת הפרטיות. מבית קבוצת טרלידור מציינים שהמגמה הבולטת כיום בשוק היא התקנת שערים מאלומיניום במגוון סגנונות עיצוביים וריקועים שונים, החל מסגנון עתיק עם קישוטים ועיטורים וכלה בסגנון פוסט מודרני נקי במראה אסתטי מאוד, אלגנטי יוקרתי.

השימוש בשערים מאלומיניום הולך ומתרחב בארץ ובעולם וניתן להיתקל בהם בכניסות לבתים פרטיים ובנייני מגורים, בחניות פרטיות, חניונים ציבוריים, כניסות למפעלים תעשייתיים, מפעלים ביטחוניים יישובים וכן הלאה. השערים מאלומיניום נחשבים לפתרון בטיחותי, אמין, איכותי, אסתטי מאוד וגם זול באופן יחסי, וזו הסיבה שהם הפכו כיום לפופולריים במיוחד.

 

שער חניה וכניסה לבית

מיתרונותיו של האלומיניום

לא בכדי הפכו השערים מאלומיניום לפופולריים ומבוקשים כול כך בעשור האחרון. האלומיניום נחשב למתכת זולה, גמישה ועבידה מאוד בהשוואה למתכות האחרות. הודות לגמישותה קל לעבד ולעצב אותה כיד הדמיון באינספור בסגנונות עיצוביים מעניינים. כמו כן, האלומיניום מוגדר כמתכת עמידה במיוחד בפני פגעי מזג האוויר, ולהבדיל מברזל, הוא אינו מפתח קורוזיה וגם אינו דורש תחזוקה.

זו אחת מהסיבות המרכזיות מדוע מרבים לעשות באלומיניום שימוש לייצור מוצרים החשופים לתנאי חוץ ותנאי אקלים קשים כמו שערים, גדרות, פרגולות, גגונים, תריסים וכיוצא בזה. בנוסף, האלומיניום מסווג כחומר בטיחותי העמיד בפני שרפות, לפיכך נהוג להשתמש בו במקומות המתאפיינים בסיכון גבוה להתלקחות של אש.

האלומיניום מתאפיין חסינות לחמצון, עמידות בפני שיתוך (קורוזיה, איכול המתכת בעת חשיפה לחמצן) וצפיפות נמוכה, מה שהופך אותו לקל משקל ביחס למתכות אחרות, תכונה שמקבלת יתרון משמעותי כשנדרשת קונסטרוקציה מורכבת להחזקת השער מורם באוויר, כמו לדוגמה בשער מתרומם.

 

התאמת השער ליעדים הספציפיים

מעבר לכך, הארגונים הירוקים ושוחרי איכות הסביבה מעודדים את השימוש באלומיניום בשל היותו ידידותי לסביבה וקל מאוד למחזור. בהגיענו לבחור שערים מאלומיניום חשוב להיות מודעים לכך שקיימים כיום בשוק אינספור סוגים שונים של שערים, שכול אחד מהם מותאם ליעדים ספציפיים.

מטבע הדברים, שערי כניסה ליישובים שונים בבסיסם ומהותם משערי כניסה למגרשי חניה בבנייני מגורים משותפים או שערי כניסה לבתים פרטיים, אם למטרת מיגון ואו הגברת רמת הפרטיות. לפיכך, כדאי להגדיר מראש את ייעוד השימוש בשער והצרכים הפרטניים.

שערים נבדלים זה מזה גם באופן הפתיחה שלהם. ישנם שערים חשמליים המופעלים על ידי מנגנון חשמלי וישנם שערים ידניים. כמו כן, ישנם שערי כנף, שערי הזזה ושערי הרמה הנבדלים אלו מאלו באופן פתיחתם וסגירתם. ככלל, מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע המתמחים בתחום בטרם בחירת שער כזה או אחר.

 

סגנונות עיצוביים בהתאמה האישית

אנשי הצוות המקצועי מבית קבוצת טרלידור מסבירים שהשערים מאלומיניום הם גם המומלצים ביותר על ידי בעלי המקצוע מענף המסגרות, שכן האלומיניום הוא חומר גמיש מאוד ונוח לעיבוד ולחישול, תכונות המאפשרות לעצב את השערים באינספור סגנונות עיצוביים שונים כיד הדמיון ובהתאמה האישית לטעמו וצרכיו של כול לקוח.

ניתן למנות כיום מכלול סוגים שונים של שערים, כשהשוני הבולט ביניהם הוא באופן הפתיחה. ברשימה זו נמנים שערי כניסה בהרמה, שערים מתקפלים, שערי כנף חד דו כנפיים, שערי הזזה ועוד. שער ההזזה, לדוגמה, נע בשעת פתיחה וסגירה לאורך מסילה עליונה או תחתונה ונחשב לחסכוני במקום, מאחר והוא איננו נפתח לתוך מתחם החנייה.

 

ההבדלים בין השערים השונים

שערי הרמה הם סוג נוסף של שערים מאלומיניום, ופתיחתם נעשית באמצעות דלת שמתרוממת כלפי מעלה עד הגיעה למצב שבו היא ניצבת במקביל אל הפתח. שערי הכנף נפתחים כלפי פנים או כלפי חוץ והם נחלקים לשתי קטגוריות של שערים חד- כנפיים ושערים דו- כנפיים. שערים חד- כנפיים כוללים דלת אחת שמותקנת מעל לציר, בעוד שלשערים דו- כנפיים יש שתי דלתות שכול אחת מהן מותקנת מעל לציר.

השערים השונים נבדלים זה מזה גם במנגנון ההפעלה. כיום, מרבית השערים הנם חשמליים ומופעלים על ידי חיוג למספר טלפון מסוים, קוד או שלט רחוק. במהלך החיפוש אחר חברה שמייצרת שערים חשמליים, חובה לוודא שהשערים אכן עומדים בת”י 900 חלק 21.03, תקן הכולל דרישות לנקיטה באמצעי בטיחות למניעת סיכונים העלולים להיגרם במהלך תנועתם של השערים.

בואו ליצור איתנו את הפרוייקט הבא שלכם

בואו ליצור איתנו את הפרוייקט הבא שלכם

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך